Fjernvarme og –køling

Fjernvarme og -køling er central produktion af termisk energi til opvarmning eller nedkøling af beboelser, butikker, institutioner og til industriel brug. Der er en række fordele ved fjernvarme og -kølesystemer: øget effektivitet, mindre belastning for miljøet, enkel drift, let vedligeholdelse, høj driftsikkerhed og øget komfort for forbrugerne.

Kontakt

Søren Ørsted

Afdelingsleder
T: +45 51616478
Pernille M. Overbye

Pernille M. Overbye

Afdelingsleder
T: +45 5161 8460
Anders Møller

Anders Møller

Afdelingsleder
T: +45 5161 7535
Fjernvarme og -køling består af tre elementer:
  • Et fjernvarme eller -kølingsanlæg der producerer termisk energi. Kraftvarmeværker kan også indgå i produktionen.
  • Et netværk af præisolerede rør, der distribuerer den termiske energi fra det centrale anlæg til bygningerne.
  • Grænsefladen til bygningsydelserne, herunder rumopvarmning, varmt vand til husholdningsbrug, køling og procesvarme.

Rambøll tilbyder en bred vifte af ydelser inden for fjernvarme og -køling fra forundersøgelser og planlægning til løbende opfølgning på drift og vedligehold.

Vores specialister inden for fjernvarme og -køling, affaldsforbrænding, kraftvarme, vedvarende energi og byggeinstallationer arbejder tæt sammen for at optimere brugen af energikilder til opvarmning eller køling.

Fjernvarme

Rambøll har leveret rådgivningsydelser til flere end 200 fjernvarmesystemer verden over. I nogle tilfælde har vi ydet rådgivning til de samme kunder i over 30 år. Vores ydelser spænder bredt - fra små lokale net til transmissionsnet, der forsyner hele byer. Vi er vidt anerkendt som en af verdens mest erfarne fjernvarmerådgivere og er en af de få, der tilbyder hele spektret af ydelser.

Læs mere om vores rådgivning inden for fjernvarme

Fjernkøling

Siden århundredeskiftet har Rambøll tilbudt specialiserede ydelser til fjernkølesektoren. De første opgaver var tæt knyttet til vores arbejde med fjernvarme, men siden da har vores arbejde gradvist udviklet sig til en mere omfattende rådgivning inden for fjernkøling. I dag er vi internationalt anerkendt som en yderst kompetent og pålidelig samarbejdspartner i alle typer af fjernkøleprojekter.

Læs mere om vores rådgivning inden for fjernkøling

Asset Management

Effektiv styring af drift og vedligeholdelse sikrer et højt niveau af stabilitet i forsyningen indenfor de givne økonomiske rammer. Rambøll tilbyder skræddersyet Asset Management-rådgivning baseret på en kombination af ekspertviden om O&M-teori og praktisk, teknisk erfaring fra en lang række fjernvarme og -kølingsprojekter.

Læs mere om vores Asset Management-ydelser her

Projekter

Fjernvarme i København - Spidslastcentral i Kbh. Lufthavn

Fjernvarmesystemet i Hovedstadsregionen

Det sammenhængende fjernvarmetransmissionssystem i Hovedstadsregionen, som omfatter CTR, VEKS og Vestforbrændings forsyningsområder, udgør et af de største integrerede fjernvarmesystemer i verden.

Fjernkølingsprojektet i Mekka i Saudi-Arabien bliver et af verdens største fjernkølingsprojekter og sikrer Rambøll en plads i toppen af den globale fjernkølingsindustri

Et af verdens største fjernkølingsprojekter på vej

Rambøll har netop vundet, hvad der bliver et af verdens største fjernkølingsprojekter. Det skal ligge i Makkah (Mekka) og skal blandt gøre rejsen mere komfortabel for de mange pilgrimme under den muslimske pilgrimsfærd Hajj.

Vis alle projekter under denne ydelse

Rambøll Danmark

Rambøll Danmark
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel: +45 5161 1000
Fax +45 5161 1001

Mail: ramboll@ramboll.dk

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918