dcsimg Arkitektur - Rambøll i Danmark
     
|
 
 
Lys
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arkitektur

Vi skaber rammer for det gode liv - ude og hjemme. Slutbrugerne er altid i centrum, når vi skaber arkitektur. Kombinationen af faglig analyse og brugernes kendskab til konteksten skaber kvalitet i det færdige produkt. 
Gadekærvej
 
 

Vi ønsker at bidrage til at skabe inspirerende og fremtidssikrede løsninger, der giver mennesker og natur mulighed for at blomstre.

Se liste over alle medarbejdere, der rådgiver inden for arkitektur i Rambøll i Danmark

Helhedsorienteret arkitektur

Med Rambøll som rådgiver er du sikret et arkitektteam, der tænker i helheder. Vi ser arkitektur, landskab og lys som flere sider af samme udfordring, der skal løftes med blik for helheden. Vi anerkender også, at den gode åbne proces er vejen til det bedste resultat.
 
Vi skaber rammer for det gode liv - ude og hjemme. Derfor er brugerne i centrum for vores arkitektur. Vi skaber visionære løsninger til de mennesker, der skal bruge den arkitektur, vi udvikler. Vi inddrager brugerne i processen og får derved indsigt i deres liv og hverdag. På den måde skaber vi vedkommende arkitektur.
 
Farum midtpunkt

Udfordringen

Når vi udvikler arkitektur, tager vi altid udgangspunkt i den konkrete udfordring. Udfordringen og konteksten for den konkrete opgave definerer, hvordan man går til opgaven. Med udgangspunkt i en faglig analyse skal løsningerne altid forankres i stedet og brugerne. Det betyder, at vi inddrager kunden eller beboerne tidligt i processen.  
 
Med udgangspunkt i en overordnet vision designer vi løsninger, der tager udgangspunkt i konteksten og brugernes behov. Nye tiltag, skitser og design skal altid tage udgangspunkt i en fælles vision. Det betyder, at arkitekten altid skal formidle og løbende dele sine løsninger med de mennesker, der skal leve eller arbejde i dem. Det skaber værdi for både bygherre og brugerne på den lange bane.
 
Lundevænget

Én bygherre - én rådgiver

I Rambøll tror vi på tværfagligt samarbejde.  Derfor trækker vi på Rambølls pallette af eksperter, når vi rådgiver. Vi kalder konceptet "én bygherre - én rådgiver", og vi tror på, at det skaber værdi for bygherre, at alle ekspertiser er samlet på et hold. Det skaber helhedsorienterede løsninger, der rækker langt ind i fremtiden. Samtidig sikrer denne metode, at vi skaber de bedst mulige, bæredygtige rammer for det gode liv.
 
Gadekærvej

Metoden er dialog

Vi inddrager alle disse forhold og spørgsmål i vores besvarelse af den enkelte opgave. Og vi søger viden hos holdets eksperter, hos bygherre, drift, brugerne, myndigheder og alle andre, det giver mening at få input fra. Vi bliver ved med at spørge og hente svar og input, til vi er ordentligt klædt på til at lade vores faglighed og kreativitet udfolde sig i et æstetisk og meningsfuldt greb. Vi spørger, fordi vi forventer at få et svar. Det er det, vi forstår ved en tværfaglig tilgang til opgaven - en tværfaglighed, der altid bygger på en åben dialog.

Rambøll arkitekter har bred erfaring indenfor både offentligt og privat byggeri. Vi har blandt andet 30 års erfaring som rådgiver indenfor alment boligbyggeri – både renovering og nybyggeri af boliger og landskab. Vi har endvidere stået for opførelse af en række aktivitetshuse, institutioner og plejeboliger i både alment og privat regi. Samtidig kan Rambøll yde arkitektrådgivning indenfor uddannelse, sundhed og industri samt ungdomsboliger og kollegier.

Uanset hvilket projekt, så sørger vi altid for, at bygherren er med hele vejen gennem processen, og at projektets mål er afstemt med alle parter.
 
Musiktorvet
 

Mere information

 

Publikationer

Arkitektur - Landskab - Proces
Arkitektur - Landskab - Proces
Hent præsentationsfolder her

Nyheder

Lundevænget i København
Rambøll bag boligrenovering til en halv milliard

Beboerne i Lundevænget, København, har stemt ja til Rambølls helhedsplan for renovering af det bevaringsværdige almene boligbyggeri.

Læs artiklen
Foto: Statens Kunstfond
Drømmegavlen i København viser nye muligheder for alment byggeri

Som del af en gennemgribende renovering af en almen bebyggelse i Valby blev det enorme kunstværk Drømmegavlen installeret. Nu har værket fået Forskønnelsens Diplom 2015.

Læs artiklen

 

København skyline
2500 nye boliger til billige priser i København

Rambøll indgår partnerskabsaftale med DOMEA om nye boliger i København. Konceptet, der blander både almene-, private- og andelsboliger sammen, skal sikre mangfoldige og attraktive boligkvarterer.


Læs artiklen
Illustration af Trommen
Kulturhuset Trommen får biograf og koncertsal i et

Ny akustik og en teleskoptribune er blot nogle af de ingredienser, der til sammen skal skabe to multifunktionelle rum med fokus på fleksibilitet og lyd.

Læs nyheden

Kontakt

Morten Sparvath Thomassen
Afdelingsleder, Arkitektur & Integreret Design, Aarhus
T+45 5161 2473
Emoth@ramboll.dk
Per Zwinge
Afdelingsleder, Arkitektur, Landskab & Proces, København
T+45 5161 4529
Epz@ramboll.dk