dcsimg Akustik - Rambøll i Danmark
     
|
 
 
Lys
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akustik

Lyd, støj og akustik er afgørende for brugeres positive oplevelser af en bygning og byens rum. Rambøll har den viden og erfaring, der sikrer de rigtige akustiske forhold i dit byggeri, indendørs og udendørs. 
Rambølls kommende domicil i Ørestad
 
 

At skabe de rigtige akustiske forhold er afgørende for bygningers indeklima og brugernes oplevelser. Fornemmelsen af kvalitet og velbefindende påvirkes nemlig positivt af gode akustiske forhold. Det gælder i boligen, på jobbet, i skolen, på togstationen og alle andre steder, hvor mennesker færdes. Rambølls afsæt er høj faglighed gennem 40 år, og vi hjælper vores kunder med at vælge de rigtige løsninger for dem.

Gode løsninger holder støjen ude

Vinduerne er ofte det svage led, når boliger og kontorer skal beskyttes mod støj fra f.eks. vejtrafik. Rambøll undersøger, hvor meget støj der er, og beskriver i samarbejde med bygherre og arkitekt gode og attraktive løsninger, der også energimæssigt er optimale.

Hørbar støj fra bygningers tekniske installationer kan også undgås. Fremtidens lavenergiboliger og passivhuse er for eksempel født med ventilationsanlæg. Det giver et lavt energiforbrug kombineret med et godt indeklima, men anlæggene må ikke støje. Rambøll er på forkant med udviklingen.

Det er ofte et ønske at bygge boliger i områder, der er udsat for støj. Vi deltager aktivt i udviklingen af brugbare løsninger, der sikrer gode forhold for beboerne udendørs og indendørs, men også giver plads til en levende by.

”Lyt før du bygger” – rumakustisk simulering

Akustisk rådgivning skal ske i tæt samarbejde med andre fagområder, da et godt byggeri er resultatet af en tværfaglig indsats. Derfor arbejder Rambølls akustikere altid tæt sammen med andre fagområder i og uden for Rambøll. Bygherrens og arkitektens visioner er det grundlag, vi arbejder på.

Vi styrker dialogen og beslutningsprocessen ved at anvende lytteeksempler, der gør det muligt at ”lytte før du bygger”. Rambøll anvender et af verdens førende systemer til 3D-simulering af lydforholdene i et rum, ODEON. Dermed omsættes akustikkens tekniske begreber til en lydoplevelse, der understøtter beslutningsprocessen.

Vi hjælper ofte vores kunder med:

  • Akustik og lydforhold i kontorer, konferencelokaler, foyer-områder, kontrolrum og industrilokaler
  • Lydisolering mellem boliger og mod støj udefra
  • Velfungerende lydforhold til undervisning, i daginstitutioner og i sundhedsbyggeri.

Rambøll Akustik blandt Nordens største

Rambølls 60 akustikere i Norden, Storbritannien og Mellemøsten arbejder sammen som én enhed og kan trække på de forskellige landes erfaringer. Vi er derfor en af Nordens førende rådgivere på området.

Kontakt

Allan Jensen
Allan Jensen
Afdelingsleder
T+45 5161 5812
Eaaj@ramboll.dk
Wwww.ramboll.dk
Henrik Ravn
Henrik Ravn
Ingeniør
T+45 6542 5814
EHRR@ramboll.dk