Ramboll was appointed by Fusine Energia S.r.l. and HOLCIM Italia to act as their consultant in connection with the procurement of a wood-chip fired biomass power plant in Fusine, Lombardia, Italy.
Studstrup Power Station in Aarhus is about to reach the end of its service life and will now undergo extensive renovation. Ramboll is advising the plant's owner, DONG Energy, in all project phases for this work from analysis through to commissioning.
I 2015 påbegyndte Rambøll et projekt vedrørende biokonvertering af DuPonts produktionsanlæg i Grindsted.
Effektivt brug af biomasse i fjernvarmekedler er et af virkemidlerne til at reducere CO2 emissionen. Efter at have installeret fliskedel nr. to med røggaskondensering til fjernvarmeforsyningen i Frederiksværk, er byens opvarmning stort set CO2 neutral.
Studstrupværket ved Aarhus er ved at nå sin maksimale levetid og har undergået en gennemgribende renovering. Rambøll har rådgivet værkets ejer, DONG Energy, i alle projektets faser fra analyse til idriftsættelse. Studstrupværket producerer el til forsyningsnettet og fjernvarme til et stort opland. De to aktive blokke, blok tre og fire, blev sat i drift i 1984 og 1985 og har nu nået den designede levetid på 200.000 timer.
I Maabjerg nord for Holstebro har de lokale landmænd og en energiproducent besluttet at bygget et bioenergianlæg, der understøtter miljøvenlig udvikling både i landbruget og i energisektoren i regionen. Bioenergianlægget, som er det største af sin art i verden, sikrer effektiv udnyttelse af ressourcerne. Rambøll bistod klienten, Maabjerg BioEnergy A/S, med planlægning, forprojektering inklusive myndighedsbehandling, indkøb og tilsyn med opførelse og idriftsættelse af anlægget.
DONG' Energys nye biobrændselsanlæg i Kalundborg producerer 2. generations bioethanol. Ramboll har spillet en væsentligt rolle i tilblivelsen af anlægget. Især har Rambølls avancerede 3D-modellering været afgørende for, at anlægget kunne stå færdigt til COP15.
Rensningsanlægget Lynetten tredobler fjernvarmeleverancen, når en ny ovn og verdens første kondenseringsanlæg til slamforbrænding tages i brug i 2011.
Fjernvarme Horsens leverede i 2016 fjernvarme til ca. halvdelen af Horsens by og producerede hovedparten af varmen på det affalds- og naturgas-fyrede kraftvarmeværk.