Projekter

I søgefunktionen nedenfor kan du søge på projekter, som Rambøll Danmark, Rambøll Energi, Rambøll Olie & Gas og Rambøll Management Consulting er eller har været involveret i. På www.ramboll.com kan du søge på projekter i hele Rambøll Gruppen. Under søgefunktionen finder du nogle få udvalgte projekter blandt de mange, som Rambølls eksperter har rådgivet på.


Køleplan afslører 10 mia. kroners besparelse

Udbredelse af fjernkøling som erstatning for individuelle køleanlæg kan give en samfundsbesparelse på helt op til 10 mia. kr. Det viser en ny analyse, der er udarbejdet af Rambøll og Aalborg Universitet med støtte fra Dansk Fjernvarme.

Et af verdens største fjernkølingsprojekter på vej

Rambøll har netop vundet, hvad der bliver et af verdens største fjernkølingsprojekter. Det skal ligge i Makkah (Mekka) og skal blandt gøre rejsen mere komfortabel for de mange pilgrimme under den muslimske pilgrimsfærd Hajj.

Fjernkøling sikrer danskere lave varmepriser

Det danske fjernvarmeselskab HTF er i færd med at etablere fjernkøling i Høje Taastrup. Systemet, der primært drives af varmepumper, skal sikre varmeforsyningen såvel som lave varmepriser, samtidig med at det leverer energieffektiv, prisbillig og miljørigtig fjernkøling.

Fjernkøling i Riyadh, Saudi-Arabien

Med sin beliggenhed i en del af verden, hvor de højeste temperaturer kan være endog meget høje, er der et stort behov for køling i Saudi Arabien. Det er derfor yderst vigtigt at inkludere den mest rentable form for køling i enhver byplanlægning i landet. I 2012 fik Rambøll til opgave at udføre et feasibility-studie af implementeringen af fjernkøling i en ny erhvervspark i Saudi Arabiens hovedstad, Riyadh. Når byggeriet står færdigt vil det huse det saudiarabiske Ministerium for Handel og Industri (MCI) og nogle af de relaterede myndigheder.

Fjernvarme- og fjernkølingsnetværk i Alkimos, Perth, Australien

Nær storbyen Perth i det vestlige Australien er en helt ny forstad ved navn Alkimos ved at blive planlagt. Området skal huse ca. 50.000 personer over de næste 20-30 år, og entreprenørens mål er at bygge et lokalsamfund som er CO2-neutralt.

Forundersøgelse af fjernkøling med udnyttelse af overskudsvarme

Vores energinetværk er under forandring. I takt med at der udvikles et mere fluktuerende elsystem, vinder varmepumper med termisk lagring indpas. Varmepumper er på mange måder en optimal løsning, da de både kan producere varme og køling. I dag er varmepumper oftest installeret i enkeltstående bygninger som et alternativ til fjernvarme, men i takt med at brugen af enkeltstående varmepumper er stigende frem for fjernvarme, går samfundet glip af både miljømæssige- og økonomiske fordele. Så hvordan kan et forsyningsselskab drage nytte af varmepumper?

Rambøll Danmark

Rambøll Danmark
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel: +45 5161 1000
Fax +45 5161 1001

Mail: ramboll@ramboll.dk

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Rambøll Olie & Gas
35128417