dcsimg Salling Rooftop - Rambøll i Danmark
    
|
Vue over Salling Rooftop og gågaden i Aarhus
Projektdata
Kunde: Dansk Supermarked Group
Færdiggørelse: 2017
Konstruktion: A. Engaard AS

Ydelser vi leverede
Arkitektur
Konstruktioner
Brand og sikkerhed
El, CTS og sikring

Projektteam
Klaus Roed Hansen
Siri Stokholm Carlsen
Flemming Faartoft
Jens B. Lomholt
Flemming Skov
Monika Matuszewska Nielsen

Salling Rooftop

Aarhus ¤

Salling Rooftop er en 2.000 kvm stor tagterrasse med udsigtsrampe, siddepladser, amfiscene, bar og ikke mindst panoramaudsigt over hele byen.

Projektet udspringer fra idéen om at udnytte byens tag - den femte facade, og skabe en unik, intens og uhøjtidelig oplevelse midt i byen.

Salling er et stormagasin, som ligger meget centralt i Aarhus midtby, og som dagligt har et betragteligt kundebesøg. Som et ekstra tilbud for kunderne, byens borgere og turister m.m. har det været Sallings ønske at skabe et nyt byrum i Aarhus, et mødested og en oase, hvor man kan sidde og reflektere og nyde byen, da der fra taget er en fantastisk 360 graders udsigt rundt over byens horisontlinje. Et byrum og en udsigt af den karakter findes kun ganske få steder i Aarhus og er sjældent tilgængelige for offentligheden.

Tagfladen på Salling er, som de fleste af byens store tage, præget af mange tekniske installationer og et komplekst system af sammenbyggede tagformer og strukturer. Denne præmis har i projektet været en udfordring, som er blevet imødekommet gennem et tæt samarbejde på tværs af afdelinger med henholdsvis arkitekter og ingeniører. Et samarbejde hvor integreret design har været et nøgleord, og hvor det at arbejde ikke blot i en fælles BIM model, men også i samme hus har effektiviseret processen og muliggjort en ellers stram og udfordrende tidsplan.

Rambøll bag arkitektur, design og projektledelse af Salling Rooftop

Projektet er fra start til slut designet og projektledet af Rambølls arkitekter, i tæt samarbejde med konstruktions-, energi- og brandingeniører. Efter udstedelse af byggetilladelse er projektet overgået til totalentreprise.

Opgaven fra Dansk Supermarked Group landede hos Rambølls arkitekter, idet der forud for opgavens start ligger et mangeårigt og tillidsfuldt samarbejde mellem både bygherre, arkitekter og ingeniører. 

Læs om åbningen af Salling Rooftop d. 25. august 2017

 

Se film fra kran over Salling Rooftop

 

Jan Haaning Thomsen
Jan Haaning Thomsen
Faglig leder, Arkitektur & Design, Arkitekt MAA, Aarhus
T+45 5161 2461
Ejaht@ramboll.dk