dcsimg Musikkens Hus - Rambøll i Danmark
    
|
Musikkens Hus
Projektdata
Kunde: Realdania
Færdiggørelse: Sommer 2013

Ydelser vi leverede
Design
Facadeteknik
Geoteknologi
Projektledelse
Konstruktioner
Jord og grundvand

Musikkens Hus

Aalborg, Danmark ¤

Musikkens Hus i Aalborg er placeret kun 50 meter fra Limfjorden. Det nye Musikkens Hus i Nordjylland kommer til at bestå af en stor sal med plads til 1300 gæster og tre mindre sale; en intim, en rytmisk og en klassisk sal. Musikhuset kommer desuden til at huse både musikkonservatorium, musikuddannelserne ved Aalborg Universitet og Aalborg Symfoniorkester, så der skal også være kontorer og undervisningslokaler. Køkken, kantine og restaurant kommer til at ligge i en separat bygning.

Aalborgs fremtidige vartegn

Musikkens Hus er tegnet af det internationale avantgarde arkitektfirma Coop Himmelb(l)au. Sammen med det nye Utzon Center og Utzon Parken udgør Musikkens Hus den nye og moderne havnefront og dermed byens fremtidige vartegn.

Musikkens Hus udgør ca. 20.000 m2 af en større masterplan for området mellem Nordkraft, Utzon Center og det nye område ved Østre Havn. Udover koncerthuset rummer arealet mulighed for et hotel, kontorer, kultur, detailbutikker, gastronomi, boliger og performance.

Realdania redder projektet

Rambøll har været rådgiver på projektet siden 2002. Projektet har været igennem flere licitationer og sparerunder for til sidst at blive skrinlagt i begyndelsen af 2006.

I efteråret 2006 besluttede Realdania imidlertid at få udarbejdet et nyt byggeprogram, hvormed projektet nu realiseres. Realdania er dermed bygherre på projektet og står bag Fonden for Musikkens Hus i Nordjylland. Aalborg Kommune har givet en ti års driftsgaranti.

Lars Bo Brøns Jensen
Lars Bo Brøns Jensen
Senior Projektchef
T+45 5161 7465
Elbbj@ramboll.dk
Wwww.ramboll.dk