dcsimg Kultur- og Sportsby i Halsnæs - Rambøll i Danmark
    
|
Halsnæs Kultur og Sportsby
Projektdata
Kunde: Sport Halsnæs

Ydelser vi leverede
Arkitektur
Kunst & kultur
Sport

Projektteam
Per Zwinge
Agustín Granados
Eske Vind Ramvad
Sidsel Gelting Hodge

Kultur- og Sportsby i Halsnæs

Frederiksværk, Halsnæs Kommune ¤

Nytænkning i fritidslivet. Med Kultur- og Sportsbyen får Halsnæs en fritidsportal for mange varierede aktiviteter for alle borgere. Visionen er en markant fremdrift for indendørs kultur-, fritids- og sportsaktiviteter. Byggeriets arkitektur og funktionalitet hæver kvalitetsniveauet markant og etablerer et fællesskab for brugere og frivillige på langt bedre vilkår.

Kultur- og Sportsbyens omdrejningspunkt er en overdækket gågade med en række forskellige kultur- og sportstilbud på hver side i forskudte facadeplan. Faciliteterne bindes i gågaden sammen af pladser med café, legeplads for de små, bytrapper til skater, klatrevæg mv. Den udformning skaber mange byrum og muliggør udfoldelse af vidt forskellige aktiviteter for alle aldersklasser.

Alle faciliteter har synlige aktiviteter, der pirrer nysgerrighed og lyst til at deltage. Over alt mødes man af lyse og indbydende haller med sidde- eller tilskuerpladser, så man altid kan overvære sine børn eller andre sportsudøvere udfolde sig.

Ved de to største faciliteter – hallen og koncertteatret – danner et stort torv rammen om det sociale liv ved større arrangementer – både før, under og efter. Torvets café får tilknyttet fine klub- og konferencefaciliteter, som brugerne og det lokale erhvervsliv kan benytte.

På 1. salsniveau er der gangbroer mellem de faciliteter, der har aktiviteter i mere end ét plan, som f.eks. legeland og væksthus.

Marianne Kahr Nielsen
Arkitekt, København
T+45 5161 7950
Emknl@ramboll.dk