dcsimg Planlægning - nøglen til succes  - Rambøll i Danmark
     
|
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Planlægning - nøglen til succes

Grundig, holistisk planlægning kan binde ingeniør-ekspertise sammen med strategisk rådgivning – og sikre bæredygtig udvikling.

 
 

Af Michael Rothenborg, maj 2017

Verden er nødt til at opgradere infrastruktur og energisystemer i takt med at temperaturer og vandspejl stiger og stadig flere mennesker flytter til byområder.

Ifølge planlægningseksperter er der et stort potentiale i at erstatte patchwork-tilgangen til planlægning med en mere grundig og integreret tilgang.

”Der er stigende behov for holistiske fremgangsmåder for at tackle de talrige udfordringer i byernes udvikling – og dermed også stigende behov for bedre planlægning”, siger Simone Sandholz, forsker på Institute for Environment and Human Security ved United Nations University i Bonn, Tyskland.

Højhuse i by

I 2050 vil andelen af mennesker i byområder være steget fra 54 til 66 procent af klodens befolkning. Samtidig er der en globalt voksende middelklasse, der ønsker en højere livskvalitet, især i rigere udviklingslande. Det forøger risikoen for ressourcemangel, forurening og andre miljøproblemer. Og klimaændringerne forøger antallet og kompleksiteten af udfordringer, der skal løses.

Simone Sandholz peger på, at udviklingen afspejles i internationale beslutninger, ikke mindst FN’s bæredygtighedsmål.

“Det fordrer nye måder at planlægge byer – og her fungerer Københavns holistiske tilgang som en rollemodel”, siger hun.

 

En 360 graders løsning til New York

Rambøll har arbejdet tæt sammen med København i mere end 30 år i forsøget på at sikre bæredygtig udvikling i den danske hovedstad. Executive Director i Rambøll Management Consulting Henrik Seiding understreger, at planlægning må inkorporere en række forskellige hensyn for at være optimal for kunden og samfundet som helhed.

“Du har brug for indgående kendskab til forskellige discipliner for at være i stand til at kunne se hele billedet – og levere en 360 graders løsning. Teknisk ingeniør-ekspertise er ikke nok. Stærkt strategisk rådgivning er heller ikke. Planlægning er limen, der kan binde de to ting sammen – og sikre bæredygtig udvikling,” forklarer Henrik Seiding.

Som eksempel nævner han, da Rambøll i fjor blev udvalgt til at gennemføre en klimaundersøgelse for New Yorks miljømyndigheder. Da var hverken den hydrauliske ekspertise eller de strategiske overvejelser om klima-politikker og –mål nok. Ordren blev vundet på en kombinationen af de to – plus en cost-benefit analyse, der inddrog både økonomiske, miljømæssige og sociale aspekter.

 

 

Relaterede artikler

 
A United Approach
US cities are increasingly inspired by an integrated way of looking at urban planning.
Learn more here.

When Necessity Sparks Urban Innovation
How a capital in recession and artistic Danish architects helped shape state-of-the-art 21st-century city planning. Join one of Ramboll’s leading experts on a trip back in time – and into the future.
Learn more here.


 

Response #7

Why Planning matters
Read the entire Response #7 magazine.


Henrik Seiding
Executive Director, Management Consulting
M5161 8255
Ehers@ramboll.com