dcsimg Vidensdeling er afgørende for faglig udvikling  - Rambøll i Danmark
    
|
AquaConSoil
10. juli 2017

Vidensdeling er afgørende for faglig udvikling

Rambølls forureningseksperter delte deres metoder og projekter ved dette års AquaConSoil konference i Lyon. Samtidig fik de indblik i andres landes nyeste forskning inden for problematiske stoffer. 

 
Af Charlotte Ankerstjerne 

En af nøglerne til at løse fremtidens udfordringer inden for forurenet jord og grundvand er at dele viden på tværs af sektorer og lande. Hvert år tiltrækker konferencen AquaConSoil eksperter fra universiteter, offentlige myndigheder og private virksomheder fra hele verden. 

”Som en ansvarlig virksomhed er det afgørende, at Rambøll deltager ved konferencer som AquaConSoil, og deler ud af vores viden og erfaring. Samtidig er det en unik mulighed for vores eksperter at høre om den nyeste forskning og metoder, som kan blive afgørende for fremtidige løsninger for kunderne”, siger Dorte Harrekilde, chefkonsulent inden for miljø og sundhed i Rambøll.

 

Ny forskning om PFAS

Flere af konferencens oplæg drejede sig om de forurenede stoffer PFAS (per- og polyfluorerede alkyl forbindelser), hvilket er en stofgruppe, der endnu ikke bliver forsket meget i herhjemme i Danmark. 

”Det var vigtigt for os at høre, hvor meget de andre lande har undersøgt om PFAS og at lære af deres tekniske erfaringer indtil nu”, siger Dorte Harrekilde, chefkonsulent inden for miljø og sundhed. 

I Danmark udarbejder Rambøll sammen med Niras i øjeblikket en håndbog om undersøgelse og oprensning af PFAS forureninger for De Danske Regioner. Dette bliver den første danske rapport om, hvordan man kan undersøge PFAS-forureninger og minimere konsekvenserne heraf for miljøet og for mennesker.

Kontakt

Dorte Harrekilde
Chefkonsulent
T+45 5161 5838
Edoh@ramboll.dk
Wwww.ramboll.dk