dcsimg Kæmpe industrielt energilager sættes i drift i København - Rambøll i Danmark
    
|
16. marts 2017

Kæmpe industrielt energilager sættes i drift i København

Udfordringen var at få udbuddet og efterspørgslen på damp til at passe sammen på Chr. Hansens fabrik i København. Rambøll foreslog to kæmpe lagringstanke.

 

København, 13. marts 2017

Danmarks største industrielle dampakkumulatortanke bliver idriftsat på Chr. Hansens fabrik i København i dag. De to 170 m3 tanke lagrer dampen fra to 12 bar kedler, som bruges til produktion af naturlige ingredienser til fødevare-, nærings- og medicinalindustrien.

”Når produktionen udvides, bliver der et misforhold mellem den mængde damp, der genereres af kedlerne og den mængde damp, der er brug for i produktionen. De to kæmpetanke vil udligne forskellen,” siger projektleder hos Rambøll Hlynur Hrafn Thorkelsson.

Innovativ løsning

Rambøll fik til opgave at analysere dampproduktionen på fabrikken og komme med anbefalinger til, hvordan man kunne gøre dampen umiddelbart tilgængelig for produktionen.

“Kedlerne kan ikke reagere hurtigt nok, når der er behov for store dampmængder i produktionen, da det tager tid at øge dampproduktionen,” siger Hlynur Hrafn Thorkelsson.

Derfor foreslog Rambøll at installere to store dampakkumulatortanke, som lagrer overskydende damp, der så kan bruges, når produktionen kræver det. Rambøll var ansvarlig for skitseprojektering af akkumulatortank-løsningen samt den efterfølgende indkøbsproces, byggetilsyn og idriftsættelse.

Bosch stod bag det vindende leverandørtilbud. ”Tankene er de største dampakkumulatortanke, vi nogensinde har produceret og de første af deres slags i Danmark,” siger Salgs- og Projektleder Martin Lambrecht fra Bosch TT Danmark.

”At installere akkumulatortanke i stedet for flere kedler er en bedre investering for os og sikrer bedre ydelse, når der er et stort dampforbrug,” siger Tom Krantz, Projektleder hos Chr. Hansen.

Siden tankene blev installeret i august, er de blevet fyldt med damp og varm kondensat, og ventilerne er blevet afprøvet for at gøre dem klar til idriftsættelse. Fabrikken har været i fuld produktion under installation af tankene.

Kontakt

Hlynur Hrafn Thorkelsson
Piping Stress Engineer
T+45 51613385
EHLHR@ramboll.com