dcsimg Business Technology: Strategi, trends og erfaringer - IT i praksis® - Rambøll i Danmark
      
|
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Business Technology: Strategi, trends og erfaringer - IT i praksis®

IT i praksis® er kendt som den mest betydningsfulde undersøgelse af den forretningsmæssige it-anvendelse i danske virksomheder. 
Rambøll Management Consulting har – i samarbejde med DANSK IT – gennemført IT i praksis® siden 1996. I dag er rapporten kendt som den mest betydningsfulde undersøgelse af den forretningsmæssige IT-anvendelse.
 

IT i praksis® 2016 bliver offentliggjort den 30. august 2016.

Rambøll og DANSK IT udgav tirsdag d. 25. august rapporten IT i praksis® 2015.

For 20. år i træk tager IT i praksis® pulsen på danske og private virksomheders udbytte og udfordringer ved anvendelsen af informationsteknologi. IT i praksis® handler om, hvordan man strategisk kan ændre sin forretning og skabe resultater gennem digitalisering. IT i praksis® 2015 undersøger it-anvendelsen i private og offentlige virksomheder i Danmark. Rapporten udkommer i to versioner, henvendt mod hhv. den private og den offentlige sektor. Begge rapporter kan bestilles her.

Den engelsksprogede udgave retter sig primært mod den private sektor.

Den danske udgave rummer desuden en omfattende meningsmåling af borgernes holdninger til digitalisering af den offentlige sektor og stiller skarpt på den offentlige kontekst og dagsorden i kommuner, regioner og stat.

IT i praksis® har gentagne gange vist, at CEO’erne betragter it som et strategisk redskab med potentiale for at skabe differentiering i forhold til konkurrenterne. I år stiller IT i praksis® blandt andet skarpt på it-lederens relationer til henholdsvis forretningsledelsen og eksterne kunder, vi indkredser hvad der kendetegner digitalt lederskab og kigger den offentlige sektor i sømmene i forhold til deres digitale brugeroplevelse.

Undersøgelsen

IT i praksis® er baseret på en omfattende spørgeskemaundersøgelse blandt både it- og forretningsledere i de 500 største private virksomheder samt kommuner, regioner og statslige institutioner. I rapporten præsenteres og analyseres undersøgelsens resultater i en række temaafsnit. Rambølls erfarne konsulenter giver her deres bud på resultaternes betydning, og hvilke indsatsområder og muligheder virksomhederne bør være opmærksomme på.

Som en del af IT i praksis® giver Rambøll en række diagnoser og handlingsanvisninger for nogle af virksomhedernes væsentligste aktuelle strategiske udfordringer. I år er det nedenstående strategiske udfordringer, vi har valgt at stille skarpt på:

  • Servicedesign: sæt borgerens behov, forudsætninger, situation og opgaveforståelse i centrum
  • Udvikl forretningsmodellen og differentier virksomheden ved hjælp af de bedste digitale kundeoplevelser
  • Der skal mod til at tænke STORT
  • Udnyt mulighederne i deleøkonomiske forretningsmodeller
  • Gevinstrealisering - i et værktøjsperspektiv
  • Afklar kommunens potentiale for at forbedre serviceudvikling og digitalisering gennem samarbejde med andre kommuner
  • Gør Business Relationship Manageren til det strategiske bindeled mellem forretningen og it
  • Tilpas it’s “Operating Model” til ændringer i forretningskonteksten

Med IT i praksis® ønsker Rambøll og DANSK IT at illustrere den aktuelle udvikling på it-området og pege på fremtidige tendenser. Ved at fremhæve best practices og redegøre for løsninger og metoder bidrager rapporten til at kvalificere virksomheders it-strategiske beslutninger.

IT i praksis® er et velfunderet udgangspunkt for digitaliseringsdebatten, både internt i organisationerne og i samfundet som helhed. Rapporten er et værdifuldt og praktisk anvendeligt værktøj i det daglige arbejde for både topledere og it-chefer.

Rambøll Management Consulting har, i samarbejde med DANSK IT, gennemført IT i praksis® siden 1996.

 

Links og downloads

 
Bestil IT i praksis her
Forudbestil IT i praksis®
IT i praksis® koster 950 kr. ekskl. moms. Medlemmer af DANSK IT opnår 25% i rabat på et eksemplar af rapporten. Forudbestil IT i praksis® 2016 her. Rapporten offentliggøres den 30. august 2016.
Arrangementer
Her kan du læse om kommende arrangementer med IT i praksis® som omdrejningspunkt. Find et, der passer dig og tilmeld dig gratis.


 

Folk i møde
Strategiske udfordringer
IT i praksis® identificerer årligt en række strategiske udfordringer, som vi mener, mange virksomheder vil stå over for inden for i de kommende år.
Forretningssamtale
Sagt om IT i praksis®
IT i praksis® er kendt som den mest betydningsfulde undersøgelse af strategisk og forretningsmæssig anvendelse af it i private og offentlige virksomheder i Danmark.

 

Ramboll Head Office
Kontaktpersoner - eksperter
IT i praksis® er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt Top 500-virksomheder, kombineret med Rambølls mangeårige erfaring med strategisk rådgivning i danske og internationale virksomheder. Læs mere om holdet bag IT i praksis

Pressemeddelse om IT i praksis
IT i praksis® Advisory Board
En række toneangivende virksomheder udgør IT i praksis® Advisory Board, som har bidraget til udvælgelse af hovedtemaer og til udformningen af spørgerammen.

 

Presseomtale fra årets IT i praksis®
Presseomtale
Læs pressemeddelelsen og anden presseomtale fra dette års IT i praksis®Kontakt

For yderligere oplysninger om IT i praksis®, kontakt
Mathias Louis Holdsbjerg-Larsen
Mathias Louis Holdsbjerg-Larsen
Projektleder
M5161 2178
Emhl@ramboll.com