Faglige udfordringer driver værket

Mange unge ingeniører drømmer om øjeblikkeligt ansvar, store projekter og en stejl læringskurve. Hos Rambøll satser vi benhårdt på at gøre vores nye ingeniørers drømme til virkelighed – for de er klar til at blive udfordret fra dag 1.

Medarbejder arbejder foran computeren

Som ung ingeniør med en kandidatgrad eller nogle års erfaring i bagagen er der ofte rift om din arbejdskraft. Men hvad er drømmejobbet for dygtige unge ingeniører? Og hvad gør Rambøll for at skabe optimale rammer, så vi kan tiltrække og fastholde Danmarks fremtidige stjernemedarbejdere?

I top 3 på dansk rangliste
Rambøll er de seneste år kommet ind i top 3 på Universums rangliste over de danske virksomheder, som erhvervsaktive ingeniører og naturvidenskabelige fagfolk helst vil arbejde for. Og mens rådgivende ingeniørvirksomheder generelt har været ramt af tilbagegang på ranglisten, er det lykkedes Rambøll at fastholde sit gode image som arbejdsgiver i toppen af listen.

Hvad er årsagen til, at Rambøll ligger i den absolutte top? Ifølge Universums undersøgelse skyldes den flotte placering i særdeleshed de udfordrende arbejdsopgaver, som Rambøll tilbyder. Det kan 27-årige Kamilla Würtz, bygningsingeniør i Rambøll, sagtens nikke genkendende til.

- Folk i Rambøll er meget imødekommende, og nyuddannede ingeniører bliver taget under vingerne hos erfarne medarbejdere i vores buddy-ordning. Det betyder, at man hurtigt kommer med på store, spændende projekter og får ansvaret for vigtige leverancer. Det er det, man brænder for som ingeniør, siger Kamilla Würtz.

- For mig er det afgørende, at jeg kan få store faglige udfordringer. Lige fra starten har jeg arbejdet side om side med nogle af Danmarks førende byggerieksperter, og det er sådan, man kommer bedst og hurtigst ind i tingene. Det er fedt at blive kastet ud på dybt vand og kunne sætte sine kompetencer i spil med det samme, tilføjer Kamilla Würtz.

- Jeg får mulighed for at blive klimaekspert
I Rambølls Management Consulting-enhed er 26-årige Jonathan Leonardsen faldet pladask for den holistiske projekttankegang og de komplekse problemstillinger, som han lærer at håndtere.

- Mange af mine studiekammerater tror, at Rambøll er en ren ingeniørvirksomhed. Sådan er det slet ikke. Som managementkonsulent overvejede jeg et af de traditionelle konsulenthuse, men her hos Rambøll kan jeg udvikle mig på en helt anden måde. Jeg får mulighed for at blive ekspert i klimatilpasning og holistisk projektledelse inden for et område, vi kalder Liveable Cities. Jeg har været med til at forme min egen karriere, og jeg har allerede fået mulighed for at arbejde på store klimatilpasningsprojekter rundt omkring i verden, siger Jonathan Leonardsen.

Frihed og ambitioner går hånd i hånd
At være ambitiøs i sit karrierevalg er ikke nødvendigvis synonymt med at bruge alle sine vågne timer på at arbejde. Samlet set angiver hele 69 procent af respondenterne med ingeniørfaglig og naturvidenskabelig baggrund, at det er vigtigt for dem at have en god balance mellem arbejde og fritid. Det er klart den mest betydningsfulde parameter i hele undersøgelsen.

Jonathan Leonardsen fremhæver friheden til at have et liv i balance som en vigtig faktor i sit karrierevalg. Han mener, at det er en af de vigtigste grunde til, at Rambøll besatte andenpladsen i Universums undersøgelse.

- I mine øjne er det vigtigere at have interessante arbejdsopgaver, gode karrieremuligheder og frihed til at leve et afbalanceret liv end at få lidt ekstra i lønposen. Jeg går glad på arbejde hver dag og har mulighed for at styre min karriere i den rigtige retning baseret på mine egne interesser. Desuden vil mit CV efter fem år være væsentligt stærkere end, hvis jeg havde valgt et traditionelt konsulenthus. Jeg føler, at jeg laver noget meningsfuldt, der er med til at gøre verden til et bedre sted. Så kan man ikke bede om mere, siger Jonathan Leonardsen.

- Vi bakker op om de unges energi
Rambølls HR-chef Lena Kjær er overbevist om, at nøglen til at fastholde talentfulde ingeniører og naturvidenskabelige kandidater er konstant karriereudvikling.

- Vores unge medarbejdere starter med en ambition om at udvikle sig hurtigt. Det giver på alle måder god mening for os at bakke op om den energi, som de kommer med. Med den rette støtte fra erfarne kolleger er vores talenter klar til at levere lige fra starten. Vi giver dem masser af projektansvar fra starten, og det skaber værdi for både dem selv, deres kolleger og kunderne, siger Lena Kjær.

Rambøll Danmark

Rambøll Danmark
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel: +45 5161 1000
Fax +45 5161 1001

Mail: ramboll@ramboll.dk

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918