Derfor skal du vælge ingeniøruddannelsen

Studieoptaget på landets uddannelser står for døren. Danmark får brug for 13.000 flere ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025. Derfor skal du vælge ingeniøruddannelsen.

Kontakt

Ib Enevoldsen

Ib Enevoldsen

Managing Director, Rambøll Danmark
T: +45 5161 6674

Af Ib Enevoldsen, adm. direktør, Rambøll Danmark

Du er med til at påvirke og forandre samfundet

Der findes mange forskellige ingeniøruddannelser, men fælles for dem alle er, at de er med til at skabe udvikling i samfundet. Som ingeniør kan du rense verdens vand, lave affald om til energi, trække varmen op af jorden, minimere myldretiden, gøre byerne grønnere eller skabe effektive lufthavne og dermed bidrage til at skabe international vækst - for blot at nævne nogle af de mange eksempler på den samfundsforandring, du kan være med til at skabe som ingeniør.

Du kan rejse i hele verden

Fremtidens ingeniør har globale jobmuligheder. Er du sulten efter rejser og oplevelser, er ingeniøruddannelsen den oplagte uddannelse at tage for at komme ud og opleve andre dele af verden på tæt hold. Det øgede antal af internationale projekter giver mulighed for at rejse og bo i hele verden. Det er fx lufthavnsspecialisten, der den ene måned er på Filippinerne for at være med til at bygge en af verden største lufthavne i Manila og den næste i Uganda for at planlægge forvandlingen af en mark til en ny, international lufthavn. Eller energieksperten, der kan inspirere kineserne til at skabe bæredygtige løsninger ved at omdanne sol og vind til energi, som er blandt Danmarks spidskompetencer. Eller vandeksperten, der hjælper Afrika med adgang til rent drikkevand. Eksemplerne er mange, og kun fantasien sætter grænser for de udlandsoplevelser du kan få som ingeniør, hvis du ønsker det.

Ikke to dage er ens i dit arbejde

Variation i arbejdet er en af de helt store fællesnævnere for ingeniører, for der er sjældent to dage eller to projekter, der er ens. Som ingeniør kan du komme ud for mange uforudsete og spændende udfordringer i dit job. Det kan for eksempel være at finde en løsning til at placere en bro et andet sted end oprindelig planlagt for at skåne naturen. Det kan være håndtering af radioaktive stoffer, fordi der er blevet fundet uran i jorden, hvor den nye havn skal ligge. Eller hvordan man sikrer, at havpattedyrene ikke får høreskader, når den gamle bro skal springes væk, inden den nye skal bygges. Der er ingen hyldevarer eller kendte løsninger i ingeniørfaget - alt skal tilpasses til den lokale kontekst.

Du er sikret et job

Hvis du vælger at læse til ingeniør, vælger du en uddannelse, der med høj sikkerhed giver et job bagefter. Fremskrivninger viser, at Danmark vil mangle op mod 13.000 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025, og den gennemsnitlige ingeniørledighed i Danmark er på nuværende tidspunkt på 2 procent. Ingeniøruddannelsen er derfor ikke kun det spændende men også det sikre valg i relation til job, der samtidig giver rigtig mange muligheder.

Du får en god løn

Udover jobsikkerheden kan du forvente en god løn. For den nyuddannede privatansatte civilingeniør ligger startlønnen på cirka 35.000-38.000 kroner brutto om måneden. Den gennemsnitlige lønstigning er på 3 procent om året for privatansatte ifølge Ingeniørforeningen IDA.

Du får tid til både arbejde og familie

En karriere er intet uden et liv. I Rambøll mener vi, at ’hele mennesker’ er gode, velfungerende og i sidste ende effektive medarbejdere. Ingeniørbranchen generelt er kendt for at tilbyde jobs med plads til kreativitet, selvledelse og udfoldelse, samtidig med at, man har tid til det gode liv og der er balance mellem fritid og arbejde.

Bliv ingeniør. Danmark og verden har brug for dig.

Rambøll Danmark

Rambøll Danmark
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel: +45 5161 1000
Fax +45 5161 1001

Mail: ramboll@ramboll.dk

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918